Äpplepaj med brynt rosmarinknäcktäcke

Det här behöver du för 1 normalstor paj:

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala, ta bort kärnhus och skär äpplena i klyftor. Strö över socker och kanel och lägg alltsammans i en normalstor pajform.
  3. Lägg smöret i en kastrull och bryn det tills de får en gyllene färg och doftar nötigt. Tillsätt strösocker, sirap, grädde och rosmarin. Låt stå på svag värme i 5-10 min och ta därefter bort rosmarinen.
  4. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör runt. Häll ner i kastrullen med smör etc och rör till en jämn och fin smet.
  5. Fördela smeten över äpplena i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med en högkvalitativ vaniljglass.