Asiatisk råbiff med puffade nudlar

Asiatisk råbiff med puffade nudlar

Råbiff med schalottenlök, selleri, koriander, rostade sesamfrön tillsammans med brynt smör och soja, toppat med picklad bränd pärllök, sesammajo och friterade glasnudlar. En fantastisk smakkombination och väldigt enkelt att göra! Du kommer inte att få några måttangivelser denna gång utan prova dig fram genom att smaka av. Det kommer att gå finfint! Mängden kött beror på om du vill servera denna fantastiska maträtt som en förrätt eller huvudrätt.

Det här behöver du:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

Skär köttet i små tärningar (ryggbiff eller oxfilé). Lägg köttet i en skål och addera finhackad schalottenlök, koriander, selleri och lätt rostade (på medelvärme i torr panna) sesamfrön. Blanda allt ordentligt.

Gör en 1-2-2-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 2 delar vatten). Bränn pärllöken med en brännare eller i en torr stekpanna. Låt löken få ordentligt med färg och lägg den sedan i lagen i minst en timme, gärna två.

Bryn smör och låt det svalna lite. Addera japansk soja och en nypa pressad vitlök. Rör om.

Gör en vanlig majonnäs (eller använd Hellman’s typ) och addera sesamolja, en skvätt japansk soja, en skvätt risvinäger och en nypa pressad vitlök. Blanda runt och krydda med salt och mer vinäger. Gör den ganska syrlig.

Fritera glasnudlarna i ett par sekunder så de puffas upp. Addera salt och chilipulver.

Addera smör- och sojablandningen till köttet en matsked i taget till du fått till nivå på smaken. Salta och lägg upp på en tallrik. Toppa med majon, med rostade sesamfrön, picklad lök och de puffade nudlarna. Servera direkt!

Smaklig spis