Biffmackan från himlen!

Tänk att något så enkelt kan vara så grymt gott! Hemligheten förutom bra kött stavas grillad sallad. Självklart är det bäst med kolgrill men faktum är att en vanlig grillpanna gör susen när det kommer till att grilla sallad. Rökutvecklingen som blir av en grillpanna i gjutjärn sätter en härlig ton till salladen vilket lyfter vilken rätt som helst. Att grilla sallad är förvisso inget nytt men samtidigt är det förvånansvärt få som gör det. Det är ren och skär magi så ge det en chans och du kommer aldrig göra något annat. 

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Gör en vanlig majonnäs med ett ägg, vinäger och olja. Riv parmesan och mixa ner i majonnäsen. Smaka av med salt. 

2. Skär rödlöken i ringar. 

3. Bryt loss bladen på romansallad och ringla över lite olja. Väljer du Gemsallad eller Hjärtsallad skär du dem i klyftor (men behåller roten så de hänger ihop) och gnider in dem i olja. Grilla på hög värme i grillpanna eller på grill. Lägg den grillade salladen på en plåt och salta. Håll varma i ugnen eller värm på innan servering. 

4. Stek eller grilla köttet så det får en fin yta. Om du vill så steker du köttet färdigt i pannan eller så steker du yta och kör klart det på 120C i ugnen tills du har en innertemp på 54C. Låt vila innan du skär upp. 

5. Gnid in surdegsbrödet med olja och salt. Grilla i grillpanna eller på grill tills gyllene.

Lägg brödet på en tallrik. På med lite majonnäs, på med salladen, tomat, köttet, mer majonnäs, rödlök, senapen, riven pepparrot, äggula och massa gräslök.Så vansinnigt gott att man nästan blir arg. Testa och njut! 
Smaklig spis!