
Blomkålssoppa med blekselleri och chorizo
Blomkålssoppa tillsammans med kryddig chorizokorv och smaskiga ost-toast!
För 4 personer behöver du:
- 400 g blomkålsbuketter
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 2 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 4 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk färskpressad citron
- 8 små chorizokorvar
- 1 stjälk blekselleri, tunt skivad på längden
- 2 msk grovt hackad dill
- salt
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Fräs blomkål, lök och vitlök i smör i ett par minuter utan att de får färg.
- Slå på vin, buljong och grädde och låt koka tills blomkålen är mjuk.
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
- Stek korvbitarna gyllene och knapriga. Skär i skivor och blanda med selleri.
Fördela i djupa tallrikar, häll på den varma soppan, garnera gärna med dill.