
Boeuf Bourguignon med potatispuré och ett glas rött!
Förbered allt och låt spisen göra jobbet. Perfekt i höstmörkret!
Så här gör du:
1. Skär rökt sidfläsk i kuber om 1x1cm. Stek i en panna tills fläsket blivit gyllene och krispigt. Flytta över sidfläsket till en större panna och låt det smälta fettet vara kvar i pannan.
2. Skär köttet i kuber om 2x2cm. Stek i pannan med det smälta fettet till dess att köttet fått ordentligt med färg. Flytta över köttet till den större pannan när du känner dig klar.
3. I den tomma stekpannan adderar du nu en klick smör och steker sedan svampen och hackad lök tillsammans i några minuter. Flytta över svamp och lök till den större pannan.
4. Addera mjöl i pannan med kött, lök och svamp och blanda. I med tomatpuré och en massa rött vin, köttbuljong, lagerblad, timjan, rosmarin, hela svartpepparkorn. Kommer du på något annat du tror blir gott så släng i det med! Låt stå och puttra i goda 2 till 4 timmar.
5. När det återstår 40 minuters puttrande så adderar du stekt pärllök i önskad mängd.
6. Koka potatis och pressa och addera rejält med smör samt mjölk och rör om.
Lägg upp allt i en djup tallrik och ät med sked! Smaklig spis.