Bolognese Rigatoni

Bolognese Rigatoni!

En härlig ragu på köttfärs med ostronskivling, salsiccia, massa grönsaker, rödvin, buljong, San Marzano-tomater, örter och en skvätt grädde som toppas med en generös mängd riven parmesan! Detta är alltid en vinnare och med ostronskivling får du den där extra umami-boosten! Laga den här måltiden när du har gott om tid, just denna fick puttra på spisen i 5 timmar.

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Stek salsiccia som du plockar ut ur skinnet i en stekpanna. När den stekt klart flyttar du över korven i en större gryta men behåller fettet i stekpannan.

2. Stek köttfärsen i salsicciafettet och flytta över till grytan när det stekt klart.

3. Addera en klick smör och stek hackad ostronskivling tills gyllene, häll ner hackade grönsaker och en klick tomatpuré och låt steka i ytterligare några minuter. Häll ner en generös skvätt rödvin och låt sjuda i 5–10 minuter. Häll över i den större pannan.

4. Addera San Marzano-tomater på burk, vispgrädde, köttbuljong, örter och svartpeppar. Låt hela härligheten sjuda länge. Ju längre desto bättre. Smaka av löpande och smaksätt med salt.

5. Koka pastan.

Blanda ragun med pastan och toppa med parmesan!

Smaklig spis