Burrata med en himmelsk tomattartar

Burrata med en himmelsk tomattartar!

Tomattartar, burrata, grädde, olivolja, basilika och en bit bröd på sidan. Nedre lagret är en tillagad tomatmix och övre lagret är tomatsmak i sin renaste form! Allt toppas med en burrata som eventuellt kommer att göra dig lite tårögd. Så krämigt och packad med rena smaker! Utöver detta så adderas en sås på grädde och laken från burratan som binder ihop helheten perfekt. Gör denna rätt snart och gör den ordentligt med förstklassiga råvaror, däri ligger hemligheten!

 

 

Ingredienser till 4 förrätter:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. På medelvärme steks hackad schalottenlök och vitlök i olja. Stek varsamt i några minuter. Addera en klick tomatpuré och strössla över chiliflingor och låt steka i ytterligare några minuter. Slutligen adderas rött vin och balsamvinäger och därefter reduceras allt ner till nästan ingenting. Addera hackade tomater och stäng av värmen. Låt svalna till rumstemperatur innan servering.
  2. Riv tomater på ett rivjärn och lägg i en sil för att vätskan ska rinna av. Blanda den avrunna tomaten med en nypa pressad vitlök, hackad basilika och en skvätt olivolja.
  3. Blanda laken från burratan med vispgrädde och låt det koka upp. Proportionerna är cirka 80% grädde och 20% lake. Stek eller grilla ett gott bröd att ha vid sidan.

Lägg upp allt på en tallrik, häll på koket, droppa över lite olivolja och avsluta med lite färsk basilika. Smaka, slut ögonen och njut!

 

Smaklig spis