Gratinerad pannbiff med lök, rödvinsssky och rostad potatis

Gratinerad pannbiff med lök, rödvinsssky och rostad potatis

Receptet är för 2 personer

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Koka potatisen mjuk och häll upp på plåt för att svalna lite. Tryck till potatisen med en gaffel så de mosas och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 200C i caa 30-40 min tills de får färg, krispiga på utsidan och mjuka på insidan. 
  2. Blanda ägg, ströbröd och grädde samt kryddor i en bunke. Vispa och låt stå 5 minuter. Tillsätt köttfärsen och blanda runt. Provstek en liten bit och smaka av. Forma 3 stora biffar av smeten och stek i mycket smör på relativt hög värme i smör och olja tills de fått fin färg. Lägg på plåt och toppa med västerbottenost. 10 min innan servering stoppar du in i ugnen och gratinerar överst i ugnen på 200C tills osten fått fin färg och biffarna är genomstekta inuti vilket bör gå ganska snabbt.
  3. I samma panna som biffarna lägger du skivad lök och steker på medelvärme tills de fått fin färg. Tillsätt tomatpuré och timjan och stek några minuter till. Tillsätt rött vin och låt reducera till max 50% återstår, tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ihop till en simmig konsistens. Rör i en liten klick smör i skyn och smaka av med salt.