Grillad hängmörad ryggbiff!

Till den serveras grillad spetskål med citronmajonnäs, parmesan och rostade valnötter samt majskolvar tillsammans med en citron- och parmesansås! Så gott och framförallt med spetskålen som tillbehör. Om du inte har provat grillad spetskål tillsammans med parmesan, citronmajonnäs och valnötter så är det hög tid!

Då grillsäsongen utomhus har lidit mot sitt slut för i år går denna rätt lika bra att göra i en gjutjärnspanna och har du inte en sådan så funkar det även med en annan stekpanna för köttet och spetskålen gör du i din ugn på grilleffekt.

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Gör en vanlig majonnäs med ägg och dijonsenap men du byter ut vinägern mot citronjuice och glöm inte att riva ner citronskalet. Häll i olja samtidigt som du mixar med en stavmixer tills att du är nöjd med konsistensen.

2. Mixa crème fraiche med en skvätt citronjuice, finhackad schalottenlök, rivet citronskal, massvis med parmesan och glöm inte att salta och peppra.

3. Skär spetskålen i klyftor. Droppa på olja och grilla (eller ställ in i ugnen) till dess att att kålen blivit mjuk och fått fin färg. Addera citronmajonnäsen mellan spetskålens lager och lägg på riven parmesan och de rostade valnötterna.

4. Grilla eller stek majskolvarna och pimientos i olja.

5. Grilla eller stek köttet på alla sidor och stoppa sedan in det i ugnen till dess att innertemperaturen nått 55°C.

Lägg allt på ett stort fat och dela med dina vänner. Detta är en alldeles underbar kötträtt med fräscha och läckra tillbehör! Smaklig spis.