
Grillad Steak Sandwich med egengjord béarnaisesås och karamelliserad lök, grillad sparris och sallad samt torkade tomater och körvel!
Ett glas Barolo att dricka och helgmåltiden är komplett! Vill du mot förmodan inte dra igång grillen så fungerar en grillpanna på spisen lika bra.
Så här gör du:
- Klyv små söta körsbärstomater i två delar och stoppa in dem i ugnen på 80–100°C. Låt stå i 2 till 4 timmar tills de torkats till önskvärd nivå.
- Skär löken och stek i rikligt med smör på medelvärme i cirka 20 minuter. Addera lite socker och salt och stek tills löken blivit gyllene. Addera en skvätt vinäger på slutet för att få lite syrlighet.
- Grilla sparris och romansallad
- Gör en béarnaisesås. Har du inte gjort det tidigare så googla ett recept och våga dig på ett försök. Det är inte så svårt som man kan tro! Om du verkligen inte vill så kan du såklart köpa en färdig men den kommer inte att vara hälften så bra som din egna!
- Grilla köttet och temperera det i ugnen på 200°C till dess att innertemperaturen nått 50°C. Låt det vila till 54°C.
Sätt samman din supersmörgås, häll upp ett glas rött och njut. Underbart gott!
Smaklig spis.