
Hemmagjord kalvschnitzel!
Kalvschnitzel med kapris- och persiljesmör, pepparrot, tunt skivad råstekt potatis och citron! Så gott och att använda kapris istället för ansjovis är nog enligt många en bra idé. Pepparroten är också ett klockrent tillskott till rätten!
Så här gör du:
1. Antingen köper du kalvkött som är utbankat eller så använder du något hårt och dina muskler för att uppnå ett platt resultat. Salta köttet och vänd ordentligt i mjöl, ägg och ströbröd.
2. Blanda rumstempererat smör med finhackad kapris, persilja och salt.
3. Skiva potatisen fint och stek i rikligt med smör. 5 minuter innan potatisen är klar så lägger du i köttet i en panna och steker även det i rikligt med smör till det blivit gyllene och krispigt.
Riv pepparroten fint och lägg upp allt på tallriken tillsammans med en citronklyfta. Toppa med lite färska kryddor.
Smaklig spis!