Hemmagjord langos med hummer och löjrom!

Langos är enkla att göra hemma och tillsammans med hummer, löjrom, smetana, pepparrot och brynt smör är de himmelskt goda!

Ingredienser (för två personer):

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • Neutral olja till friteringen
  • 1-2 humrar
  • Smetana
  • Löjrom
  • Rödlök
  • Dill
  • Smör

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Koka potatisen mjuk och låt den kallna. Blanda jäst och vatten så jästen löser sig. Tillsätt pressad potatis och salt och blanda väl. Tillsätt mjöl och knåda till en deg. Jäs degen i 40 minuter. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till 180 °C. Nyp av bollar från degen och forma till en platt langos. Fritera i 1,5 minut på varje sida.

2. Gör brynt smör i en panna och låt det svalna av lite. Plocka köttet från hummern och dela ner i mindre bitar. Vänd runt i brynt smör.

Toppa langosen med smetana, löjrom, finhackad rödlök, hackad dill och lite riven pepparrot.

Smaklig spis!