Het ”Bolognese” med salsiccia

Ingredienser för fyra 4 pers:

  • 400gr köttfärs av nöt
  • 300gr salsiccia med chilli
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ zucchini
  • 4st vitlöksklyftor
  • 2 medelstora lökar
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 2dl rödvin
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 1dl köttbuljong (på tärning)
  • 1dl vispgrädde
  • Parmesan och buffelmozzarella till servering

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

Pasta till 4 personer.


1. Plocka ut köttet ur köttet från korven och stek i stekpanna med lite olja. När salsiccian börjar
få lite färg tillsätter du köttfärsen och steker den tills den får färg. Tillsätt hackad lök, zicchini,
vitlök och selleri och bryn några minuter. Lägg allt i en större kastrull


2. Tillsätt rödvin och låt det koka i 5 min. Tillsätt körsbärstomaterna, fond och grädde. Låt
puttra tills vätskan kokat ner till en bra konsistens.


3. Hacka örterna och blanda ner i köttfärssåsen. Smaka upp salt och svartpeppar och låt det
puttra i 10 min till.


Koka pastan och blanda såsen med pastan innan servering. Toppa med parmesan och
buffelmozzarella