
Högrevsragu med grillade tomater och krämig parmesanpolenta!
En helt magisk rätt som gör det mesta av jobbet åt dig. Låt den stå på spisen och kolla till den med jämna mellanrum bara! Receptet är för 4-6 personer.
Ingredienser:
- Ett kg högrev
- Två gula lökar
- Två stjälksellerier
- Två vitlöksklyftor
- Tre deciliter rött vin
- En burk krossade tomater
- Fem deciliter köttbuljong
- En matsked torkad timjan
- En matsked torkad rosmarin
- Parmesan
- En tärning grönsaksbuljong
- Tre lagerblad
- Färska körsbärstomater
- Polenta (finns i butik)
- Smör
- Rapsolja
- Salt
- Peppar
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Tärna köttet i kuber om 1×1 centimeter. Stek köttet i lite olja på hög värme så det får en fin stekyta. Lägg det stekta köttet i en kastrull. Addera hackad lök, stjälkselleri och vitlök i kastrullen och stek i ytterligare några minuter så att grönsakerna får svettas lite. Häll i rött vin och låt koka ner till dess att en tredjedel av vinet återstår. I med buljong, krossade tomater och örterna. Låt koka minst 2 timmar men gärna upp till 5 timmar om du har den marginalen. Smaka av med salt. När ragun är klar kan du med fördel krossa köttet lite med en sked eller en stomp så att köttet går sönder och blandas lite med såsen. Detta hjälper också till att göra ragun lite tätare.
- Ringla lite olivolja på körsbärstomaterna och kör dem i ugn på 200°C tills de fått färg och spruckit lite.
- Gör polenta enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt en stor klick smör och rikligt med riven parmesan.
Lägg upp allt i en djup tallrik som på bilden och hugg in.
Smaklig spis!