Holy cow!

Grillad hängmörad oxfilé med ostronskivling, haricot verts stekta i vitlökssmör med rödvinssås och fluffigt tryffelsmör. Pommes frites som tillbehör om du vill!

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Addera massor med hackad schalottenlök, timjan och rött vin i en kastrull. Reducera ner tills dess att 1/3 återstår. Häll i kalvfond (dubblera vätskan i kastrullen) och koka återigen ner till 1/3. Salta om det behövs och släng i lite smör.

2. Stek svampen tillsammans med gott om smör. När det är gjort så adderar du haricot verts och sänker temperaturen. Tillsätt hackad vitlök och salt.

3. Blanda ner tryffel och salt eller tryffelsalt i rumstempererat smör och vispa tills det blivit fluffigt.

4. Grilla oxfilén och lägg sedan köttet i en ugnssäker form. Låt stå i ugnen på 100C tills köttet har en innertemperatur på 54C.

Lägg maten på tallriken med svampen och bönorna i botten, häll sedan på rödvinssåsen för att sedan lägga på köttet. Sist men inte minst kröner du allt med en ordentlig sked tryffelsmör på toppen. Kombinationen av smakerna är så god och tillsammans med vinet blir det perfektion!

Smaklig spis!