
Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella
Finns det något godare än en mustig köttragu en kall höstdag? Inte om du frågar mig iallafall. Denna ragu är busenkel att göra och sköter sig själv men resultatet är magisk.
Så här gör du:
1. Tärna högrevet i kuber 1×1 cm. Fräs i olja så att de får rejält med färg. Häll över köttet i en kastrull.
2. När köttet är stekt häller du vin i stekpannan och ger det ett rejält uppkok så alkoholen kokar bort, häll vinet i kastrullen och se till att få med alla goda smaker som är kvar efter köttet.
3. Hacka lök, vitlök, selleri och lägg i kastrullen tillsammans med alla torkade örter.
4. Häll på krossade tomater och köttbuljong så det precis täcker köttet. Låt koka i minst 2h, gärna mer. När ragun är färdigkokt kan du med fördel ta en stomp eller sked och mosa köttet lite i grytan så blir den ännu mustigare.
5. Blanda pasta med ragun och tillsätt lite mozzarella så den smälter lite. Toppa sedan rätten med parmesan, mozzarella och lite svartpeppar.
Blanda pasta med ragun och tillsätt lite mozzarella så den smälter lite. Toppa sedan rätten med parmesan, mozzarella och lite svartpeppar.