
Italiensk Lyx-toast
Färsk tryffel, tryffelsalami, taleggio, parmesan och en hemmagjord majonnäs. Ibland behöver det inte vara svårare än så! För dig som gillar tryffel så är detta ett måste!
Så här gör du:
1. Gör en majonnäs genom att mixa ett helt ägg med dijonsenap och vinäger med en stavmixer.
Tillsätt olja droppvis medan du mixar tills du fått en majonnäs. Tillsätt fint riven parmesan
och mixa igen. Smaka av med salt. Lägg majonnäsen på spritspåse och förvara i kyl till
servering.
2. Lägg skivad tallegio, fint riven parmesan och tryffelsalami mellan bröden och stek i smör på
medelvärme tills toasten fått fin färg och osten har smält.
3. Skiva tryffeln fint med ett tryffeljärn. Har du inte tryffeljärn hemma kan du ta ett zestjärn
eller ett fint rivjärn och riva på en rejäl hög.
Spritsa på lite majonnäs på toppen och toppa med ett berg av tryffel.
Smaklig spis!