Kallrökt laxtartar med svenska äpplen, forellrom, pepparrot, dill, citronzest, schalottenlök, fänkål, rågbrödskrutonger och en dijon- och citronvinägrätt.

Sommaren på en tallrik och helt perfekt till ett riktigt kallt glas riesling. Fantastika smaker!

Ingredienser:

  • Kallrökt lax
  • Äpple
  • Schalottenlök
  • Dill
  • Pepparrot
  • Citroner
  • Olivolja
  • Salt
  • Dijonsenap
  • Rågbröd
  • Fänkål
  • Forellrom

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

Så här gör du:

• Tärna den kallrökta laxen och äpple fint och lägg allt i en skål. Addera hackad schalottenlök, dill, riven pepparrot, citronzest, lite olivolja och salt och rör ihop allt.

• Blanda citronsaft, dijon, olja och salt till en vinägrett.

• Tärna brödet i små kuber och stek i riktigt med smör tills de blivit krispiga.

Sätt samman rätten och toppa med tunt hyvlad fänkål, dill och forellrom. Häll över vinägretten och hugg in. Otroligt gott!

Smaklig spis