Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg!

Biff Rydberg gjord på oxfilé, knaperstekt potatis, varsamt tillagad lök, svartpeppar-dijonnaise, pepparrot och persilja. En helt fantastisk maträtt i sin enkelhet!

Det här behöver du till 4 personer:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Blanda fyra äggulor med önskad mängd dijonsenap, svartpeppar, salt, en skvätt vitvinsvinäger och olivolja. Häll upp i det tomma äggskalet och spara till senare.
  2. Sätt ugnen på 75°C. Skala och skär potatisen i cirka 1 cm stora tärningar. Skölj potatisen i kallt vatten för att bli av med stärkelsen. Låt rinna av i durkslag.
  3. Skala och finhacka lökarna. Hacka persiljan fint.
  4. Stek potatisen i 2 matskedar smör och olja på medelvärme tills de blivit gyllene och knapriga. Salta och peppra. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen för att hålla värmen.
  5. Stek löken försiktigt i 2 matskedar smör tills den blivit mjuk och börjar få lite färg. Salta och peppra. Lägg bredvid potatisen i formen.
  6. Höj värmen på stekpannan så den blir rejält varm. Innan dess har du tärnat köttet i 2 cm stora tärningar. Salta och peppra. Stek hastigt i resten av smöret och oljan tills bitarna fått fin färg på utsidan men fortfarande är rosa inuti.

 

Lägg upp allt på tallrik och toppa med riven pepparrot och den hackade persiljan.

 

Smaklig spis