Klassisk Fish & Chips med hemmagjord dansk remouladsås!

En gammal odödlig rätt som är vansinnigt god i alla lägen.
”Jag har ingen fritös hemma” tänker du… Inga problem! Jag grytfriterar alltid vilket både är enkelt och mycket smidigare än att ta fram en stor fritös som du behöver göra rent efteråt. Var noga med temperaturen så att oljan inte blir för varm och se alltid till att ha ett lock i närheten.

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Skär potatisen till pommes. Lägg i kalt saltat vatten och låt vila i kyl minst 2 timmar. Fritera potatisen på 150C i 10-15 minuter. Ta upp och låt rinna av på papper. Precis innan servering friteras potatisen på 170C tills gyllene. 

2. Blanda 3dl mjöl, 2 tsk maizena, 2 tsk bikarbonat och salt i en bunke. Blanda runt. Tillsätt 0,5 dl limejuice och 3 dl öl till en bra konsistens. Doppa fisken i frityrsmeten och fritera sedan på 170C i 1–2 min. 

3. Hacka pickles smått. Blanda med crème fraiche, curry, dijon och salt. 

4. Servera med citron och dill 

Testa, du kommer inte ångra dig. 
Smaklig spis!