Krämig risotto med panchetta och färsk tryffel

Det här behöver du för 4 personer:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

Skär lök och vitlök smått och lägg i kastrull med olivolja. Svetta några minuter innan du häller i riset och rör om. Låt allt fräsa någon minut men inte så det får färg.

Tillsätt vitt vin och låt det koka in någon minut. Sänk värmen till medel och späd med buljong, lite i taget och rör om. Fortsätt späda med buljong så fort riset börjar bli torrt och upprepa tills riset är klart. Dra kastrullen åt sidan och addera en rejäl klick smör och parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skär pancettan i kuber i lite smör på medel+ värme så de får fin färg. 

Toppa risotton med pancettan, mer riven parmesan, lite timjan och massa tryffel. Ta gärna också lite av smöret från pancettapannan och ringla över rätten för extra smak.