Krispigt panerad spätta med potatispuré, krämig räksallad, dillslungade ärtor, rädisa och citron - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krispigt panerad spätta med potatispuré, krämig räksallad, dillslungade ärtor, rädisa och citron

Så gott och tipset för att lyckas med den perfekta potatispurén är, överraskande nog, mängden smör. Ju mer smör desto bättre puré!

Beställ vinet till maten:

Bichot Bourgogne Origines Chardonnay

239:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Spättafiléer
  • Potatis
  • Salt
  • Smör
  • Mjölk
  • Mjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Räkor
  • Majonnäs
  • Smetana (eller crème fraiche)
  • Dill
  • Pepparrot
  • Citron
  • Socker
  • Olivolja

Så här gör du:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten (fega inte med saltet här). Pressa potatisen när den är klar och addera rikligt med rumstempererat smör och en skvätt varm mjölk. Blanda och rör om. Salta om det behövs.
  2. Panera spättan genom att doppa den i mjöl blandat med salt. Sedan doppar du fisken i ägg och till sist ströbröd. Stek fisken på hög värme i smör tills den blivit gyllene. Skala räkorna och blanda med majonnäs och smetana (eller crème fraiche), dill, pepparrot och en skvätt citron.
  3. Låt ärtorna sjuda i vatten med lite salt och socker tills de är varma. Häll av vattnet och slunga tillsammans med dill, citron och olivolja.
  4. Sätt samman rätten och toppa med rädisa och lite olivolja. Fantastiskt gott! Smaklig spis.