
Ljuvligt het tempuramajs
Tempuramajs med chilipulver, het srirachamajo och vårlök! Otroligt enkelt att lyckas med så länge du har lite tålamod med friteringen.
Det här behöver du:
- 1 färsk majskolv
- 0,5 dl majsstärkelse
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 ägg
- 0,4 dl kolsyrat vatten (mer vid behov)
- Neutral olja att fritera i
- Ingredienser till en majonnäs eller köp en burk Hellmann’s
- Sriracha
- Vårlök (eller salladslök)
- Flingsalt
- Chilipulver
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Skär av majsen från kolven och här är det färsk majs som gäller och inte den konserverade sorten.
2. Blanda majsstärkelse med vanligt mjöl och en nypa salt. Addera en liten äggula och en skvätt iskallt kolsyrat vatten så du får en tjock och fin tempurasmet. Är den för tjock så adderar du bara lite mer iskallt kolsyrat vatten. BAra du kan avgöra om och när konsistensen är den rätta. Häll ner din färska majs och blanda runt. Lägg ner lite mindre klumpar i kastrullen med olja och fritera på 160 °C tills gyllene.
3. Gör en majonnäs (eller köp Hellmann’s) och blanda med srirachasås tills du fått den hetta du är ute efter.
På tallriken sprinkla du över lite chilipulver och flingsalt och toppar allt med fint skuren vårlök och majo. Hugg in och njut!