
Lyxig kanapé med kungskrabba, brynt smörkräm och picklad lök
Vansinnigt gott och perfekt som en start på en riktig festkväll!
Så här gör du:
1. Klipp upp benet och plocka ut krabbköttet. Se till att få bort alla hårda delar som går igenom köttet. Lägg i skål och spara till servering.
2. Blanda ättika, socker och vatten (1-2-3-lag) och rör till sockret löst sig. Tillsätt finhackad schalottenlök och låt dra minst 30 minuter.
3. Bryn smöret i en kastrull så det blir nötigt och gyllenbrunt. Häll bort själva smöret men spara det brända i botten samt lite smör. Tillsätt grädde och låt det koka upp en gång. Dra av från platta och låt det svalna i 5 min. Knäck i ett helt ägg och mixa med stavmixer så det blandar sig. Tillsätt olja i en smal stråle medan du mixar tills du får en slät och silkeslen kräm. Blir den för lös tillsätter du mer olja tills den får rätt konsistens. Smaka upp med salt samt pressad citronjuice och citronskal. Förvara i rumstemperatur till servering.
4. Stansa små toast från rostbrödet. Jag använder ett snapsglas som har en bra dimension. Stek i smör på båda sidor tills gyllene.
Bygg dina kanapéer med kräm, picklad lök, krabba och toppa med forellrom och dill. Vansinnigt gott och
perfekt som en start på en riktig festkväll!