Mandelpotatispuré med forellrom

Mandelpotatispuré med forellrom!

En liten skål med kärlek i form av mandelpotatispuré tillsammans med reducerad gräddfil,
forellrom, picklad schallottenlök, mandelpotatiskrisp och dill! I receptet har en sifon använts men det går lika bra att göra en helt vanlig potatispuré. Det här är en perfekt förrätt i en riktigt festlig måltid!

Ingredienser:

  • Gräddfil
  • Mandelpotatis
  • Smör
  • Vispgrädde
  • Mjölk
  • Neutral olja till fritering
  • Ättika
  • Socker
  • Vatten
  • Forellrom
  • Färsk dill

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Lägg gräddfil i flera lager av kaffefilter och låt stå i kylen i minst en timme, gärna längre. Det som händer är att vätska kommer rinna av och göra gräddfilen tjockare och mer smakrik.

2. Gör en potatispuré och addera vispgrädde och mjölk så att du får en ganska lös konsistens. Salta. Har du en sifon så häller du ner purén i den och laddar med en patron. Spara i ugnen på 50°C till servering. Har du inte någon sifon så låter du helt enkelt bli detta moment.

3. Riv mandelpotatisen fint och lägg i en skål med isvatten. Låt ligga en kort stund och häll sedan av vattnet och torka potatisen på husshållspapper. Detta gör du för att bli av med stärkelsen i potatisen som annars kommer att klibba ihop potatisen. Fritera på 160°C till gyllene, låt torka på papper och salta.

4. Pickla schalottenlök i en 1-2-2-lag (ättika, socker & vatten) i minst 30 minuter.