
Musslor med vitlöksmajonnäs och pommes frites!
Så här gör du:
- Rensa och rengör musslorna från sjögräs och liknande.
- Hacka fänkål, purjolök, chili, vitlök och gul lök i mindre bitar.
- Häll i allt i en gryta och addera olivolja. Stek i några minuter och addera vitt vin. Låt koka i några minuter. Häll ner vispgrädde och låt koka i ytterligare några minuter. Häll ner musslor i grytan och låt dem koka tills att alla musslorna öppnat sig.
- Gör en majonnäs av dijonsenap, vitvinsvinäger, ägg och olja. Addera en vitlöksklyfta och mixa allt till en majonnäs. Använd med fördel en stavmixer till detta. Krydda upp med salt.
- Fritera potatis som du skurit i stavar och när de är klara så blandar du dem med parmesan, salt, gräslök och dill.
Smaklig spis!