Oxfilécarpaccio med hösttryffel, svartpepparmajonnäs och gruyère.

Superenkel och vansinnigt god rätt som passar både som förrätt och varmrätt. Hittar du ingen färsk tryffel så går det att köra med tryffelsalt men färsk bra tryffel är verkligen en höjdare. Lätt att förbereda så du bara har lägget kvar när gästerna sitter till bords. En riktig pangrätt du bara måste göra!

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Banka ut oxfilé så tunt du kan till en carpaccio.

2. Finhacka schalottenlök och lägg i 1-2-2 lag (ättika, socker & vatten). Låt ligga minst 20 min.

3. Gör majonnäs genom att mixa ägg, dijonsenap och vinäger. Tillsätt neutral olja och mixa till en majonnäs. Tillsätt mycket nymald svartpeppar.

4.  Rosta hasselnötter i torr panna.

5.  Lägg köttet i botten och salta lite med flingsalt. Toppa med alla ingredienser, riv över gruyère och hösttryffel samt toppa med vattenkrasse.