Parmesanpasta med rostade hasselnötter och smörstekt brödströssel

Ibland är det enkla det goda. Denna pasta är oerhört enkel att göra men smaken fullkomligt exploderar i munnen ändå. Brödsmulorna på toppen steks i smör tillsammans med vitlök och örter vilket ger mycket smak smak tillsammans med en generös mängd parmesan och hasselnötter. Denna pasta måste du bara göra, punkt slut! 

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Gå över hasselnötterna en gång med kniv så de blir halverade. Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg.
  2. Mixa vanligt rostbröd eller surdegsbröd i mixer till smulor. Stek smulorna med en rejäl klick smör i pannan. När de är gyllene tillsätter du riven vitlök och hackad persilja och fortsätter steka en stund. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna i rejält saltat vatten. Häll av pastan men spara pastavattnet. Lägg i pastan i kastrullen igen och ställ tillbaka på spisen men sänk temperaturen till lägsta möjliga. Tillsätt en skvätt grädde, mängder (!) med riven parmesan, svartpeppar och en liten skvätt pastavatten. Rör så allt blandar sig. Blir det för stabbigt tar du i lite mer pastavatten tills du är nöjd med konsistensen.

 

Toppa rätten med rostade hasselnötter och brödsmulorna och hugg in!

Smaklig spis