
Pizza bianco med svartkål, smörstekt trattkantarell, vitlök och körvel
Om du inte har testat pizza bianco tidigare så är det dags nu. Underbar pizza där crèmefraichen ger en krämigt len smak tillsammans med övrig fyllning. Mitt bästa tips är att göra pizzan på ett bakplåtspapper, hetta upp en plåt till max och sedan dra över den ogräddade pizzan till den stekheta plåten och direkt in i ugnen. På detta sätt får pizzan bra värme underifrån och du får en bättre yta. Ett annat alternativ är att investera i ett bakstål, det är definitivt värt sina pengar.
Så här gör du:
1. Lös upp jäst i vattnet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget i en degblandare. Knåda degen i 10 min tills den är slät och smidig. Låt jäsa i rumstemperatur i bunken i 4-6h. Dela degen i 4 lika stora delar. Forma bollar och låt jäsa 30 min.
2. Stek trattkantarellerna i smör tills krispiga. Smaka av med salt.
3. Mixa vitlök med lite olja.
4. Baka ut pizzorna och toppa med mozzarella, Crème Fraiche, vitlök, svartkål, kantarell och baka av på maximal värme i ugnen på varm plåt eller bakstål. Grädda tills gyllene ca 3–7 min beroende på hur bra ugn du har.
Toppa med körvel och ät direkt. Superkombo! Smaklig spis.