Pizza Quattro Formaggi!

 

Riven mozzarella, racletteost, buffelmozzarella och gruyère. Addera också lite kapris för en härlig naturlig sälta och toppa med färsk basilika. Rekommendationen är att du ger dig på att göra din egen pizzadeg. Antingen följer du stegen angivna i receptet eller så går du in på YouTube och tar hjälp av en instruktionsvideo. Eller så köper du degen i butik men godast blir de om du gör det själv!

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Blanda 7 gram jäst i 3 dl kallt vatten tillsammans med 1/2 matsked salt, 1,55 teskedar socker och 2 matskedar olivolja. Addera 450–500 gr mjöl (av valfri sort) och arbeta med degen för hand i minst 15–20 minuter eller 10 minuter i en bakmaskin tills du fått en smidig deg. Lägg i en bunke och sätt på plastfilm och låt stå i rumstemperatur över natten.

 2. Nästa morgon knådar degen i maskin eller för hand i 5   minuter. Dela degen i bitar om 200–250 gram och rulla till   bollar. Lägg på ett fat och ringla lite olivolja över och   plasta in. Låt stå i kylskåpet tills det är cirka 3 timmar kvar   innan du ska göra pizzan då du tar ut dem och låter vila i   rumstemperatur.

3. Häll ner en burk San Marzanotomater eller liknande kvalitativ burktomat. Skala och hacka en klyfta vitlök och en halv schalottenlök och addera dem till tomaterna. Utöver det behövs en skvätt balsamvinäger och olivolja, salt och en nypa socker eller honung, färsk basilika och oregano om du önskar det med. Mixa allt med en stavmixer till en slät sås.

 

Kavla ut degen, bred på din härliga tomatsås, addera kapris och ost och kör in pizzan i ugnen på full värme. Ta ut, och toppa med basilika. Stort grattis till att ha gjort din alldeles egna pizza helt från grunden och även grattis till en stor smakupplevelse!

 

Smaklig spis