
Ragu Papardelle
Ingredienser 6 personer:
- 1kg Högrev
- 2st gul lök
- 2st stjälkar stjälkselleri
- 2st vitlöksklyftor
- 3dl rött vin
- 1 burk krossade tomater
- 5dl köttbuljong
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad rosmarin
- 3st lagerblad
- 3 st Mozzarella (gärna buffelmozzarella)
- Parmesan
- Papardelle till 6 personer
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
Skär köttet i kuber om 1×1 cm. Stek köttet i lite olja på hög värme så de får rejält med yta. Lägg det stekta köttet i en kastrull. Addera hackad lök, stjälkselleri och vitlök till kastrullen och fortsätt steka några minuter så grönsakerna svettas lite.
Addera rött vin och låt koka ner till 1/3 återstår. Addera buljong, krossade tomater och örterna.
Låt koka minst 2h men gärna 5h. Smaka av med salt om det behövs. När ragun är klar kan du med fördel krossa köttet lite med en sked eller en stomp så att köttet går sönder och blandas lite med såsen. Detta hjälper också till att göra såsen lite tätare.
Koka pasta för de antal personer ni är i saltat vatten och häll av. Blanda ragun med pastan.