Världens bästa charkbricka med Piementos de Padrón och havssalt - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Världens bästa charkbricka med Piementos de Padrón och havssalt

Få saker slår kött, ost och rött vin!

Beställ vinet till maten:

Luna di Mezzanotte Barolo

219:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1 st skiva ryggbiff
  • Din favoritchark och lagrad hårdost
  • 200 g pimiento de padrón
  • 4 msk neutral olja
  • Rikligt med havssalt

Så här gör du:

  1. Skär ryggbiffen i tunna skivor. Ett tips är att lägga köttet i frysen i ca 20 minuter innan du ska skära den.
  2. Sota köttet cirka en till två minuter per sida i en torr stekpanna
  3. Stek pimiento de padrón på hög värme i olja, ca 1 minut. Krydda rikligt med havssalt.
  4. Kombinera med din favoritchark och lagrad hårdost.