Rödvinsbrässerad oxkind
Rödvinsbrässerad oxkind

Rödvinsbrässerad oxkind med potatispuré!

Det här behöver du för 4 personer:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

Sätt ugnen på 120°C.

Bryn oxkinden i olja tills den får rejält med färg runt om och lägg i ugnsform. Salta runt om köttet.

I samma panna som köttet bryner du hackad lök, vitlök, champinjoner några minuter tills de fått lite färg. Tillsätt tomatpure och fortsätt bryna några minuter till. Häll allt i pannan på köttet tillsammans med ett knippe timjan. 

Deglasera pannan med en skvätt vin så du får med alla goda smaker som blivit kvar och häll sedan över köttet i ugnsformen. Tillsätt vin så det nästan täcker köttet. Täck formen med aluminiumfolie och kör i ugnen på 120°C i 3-4h eller tills oxkinden är rejält mör.

Lyft ut köttet och sila av såsen ner i en kastrull och reducera hårt tills såsen tjocknat. Medan såsen reducerar lägger du i delade morötter och pärllök som du skalat och stekt snabbt i torr panna på hög värme så de fått lite färg. Låt morötterna koka med 10-15 min och lökarna 5-10 min så de blir mjuka. Smaka av såsen med salt och red av med maizena vid behov.

Koka potatisen mjuk, häll av och låt ånga av i 5 min. Pressa potatisen och tillsätt smält smör och varm mjölk. Rör till en puré och smaka av med salt.

Toppa med timjan.