Sallad Niçoise

Sallad Niçoise

Detta är en riktig klassiker och om du unnar dig färsk tonfisk så kommer du bli rikligt belönad. En matig sallad som passar året om. Tonfisk, oliver och ägg tillsammans med den goda kaprismajon ger fina smaker till detta recept. Är du extra hungrig så kokar du några potatisar som du låter svalna och adderar innan servering!

Ingredienser:

  • 2 st gemsallad
  • 2 st bitar färsk tonfisk
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 st rödlök
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 dl majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
  • 0,5 dl kapris
  • 8 st vaktelägg (eller två stycken vanliga ägg)
  • Vitvinsvinäger
  • Neutral olja att grilla fisken med
  • Salt

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Hacka eller mixa kaprisen, blanda med majonnäsen. Smaka av med vitvinsvinäger och salt.

2. Skär brödet i mindre bitar och stek i olja på medelvärme tills gyllene. Smaka va med salt och låt torka på hushållspapper till servering.

3. Torka av tonfisken med papper och gnid in med olja. Grilla på hög värme i grillpanna eller grill i cirka 1-2 minuter på varje sida. Låt svalna och skär i skivor.

4. Skär ner sallad, oliver och tomat i mindre bitar samt skiva rödlöken.

5. Koka vakteläggen i 2,5 minut och spola sedan i kallt vatten. Skala och dela på hälften.

Bygg salladen på tallrik eller på stort serveringsfat. Klicka på majonnäsen lite här och var så den blandas med salladen när det väl blivit dags att hugga in!

Smaklig spis.