Skaldjursgryta med rostad potatis

Fisk och skaldjursgryta med rostad potatis

Det här behöver du för 4 personer:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Koka potatisen nästan klar i saltat vatten. Häll av och låt svalna så du kan ta i dem. Krossa dem lätt med handflatan eller gaffel och lätt på en plåt, ringla över lite olja och rosta i ugnen på 200C tills krispga på utsidan och mjuka inuti. Ca 40min -1 tim.
  2. Hacka lök och vitlök och lägg i en panna. Svetta några minuter med en klick smör eller olivolja. Tillsätt vinet och reducera tills hälften återstår. Tillsätt fiskbuljong och låt det koka tills ca 60% återstår. Mixa slät. Tillsätt grädde och reducera såsen till en fin tät konsistens. Smaka av med salt.
  3. Mixa 70% av dillen med olja och en nypa salt i några minuter. Sila av för en slät olja eller behåll som den är för en mer rustik olja. (spara topparna på dillen till garnering)
  4. Precis innan servering lägger du fisken i såsen några minuter tills den blir klar samt steker pilgrimsmusslan.

Lägg upp på tallrik och toppa med dill.