biff i lökring

Skuren biff i krispig lökring

En annorlunda tolkning av en råbiff som är en perfekt förrätt till på festen eller helgmiddagen! Enkel att göra, vacker att se på och försvinnande god.

Ingredienser (2 pers):

  • 100 gr innanlår, flankstek eller oxfilé
  • 1 stor lök
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl Hellmans majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger (eller champagnevinäger)
  • 1 msk fint riven pepparrot
  • Nymalen svartpeppar
  • Smörgåsgroddar
  • Körvel

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  • Blanda majonnäsen med dijon och vinäger, smaka upp med salt och nymald svartpeppar.
  • Skär löken i skivor som är ca 1,5cm breda. Dela ringarna från varandra och spara de största. Lägg i mjölken och låt ligga minst 30 min. Häll upp vetemjölet i en skål och blanda ut 1tsk salt. Ta upp löken från mjölken och doppa i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och därefter i panko. Fritera i panna eller kastrull på ca 160C tills gyllene.
  • Skär köttet i små kuber. Smaka upp köttet med lite olivolja, salt, riven pepparrot och nymald svartpeppar innan servering.

Fyll den nyfriterade lökringen med köttet varvat med majonnäsen och toppa med groddar, mer majo och körvel!

Smaklig spis