
Sensommarens bästa burgare!
Karamelliserad lök, smält cheddar, tryffelmajo, silverlök, krispig sallad, inlagd gurka, bacon och hängmörat kött. Otroligt gott och har du möjligheten att mala köttet själv så gör det. Annars ber du de i affären att hjälpa dig med det. Undvik i största möjliga mån färdigpaketerat kött när det är dags att skapa burgarmagi!
Det här behöver du till 8 burgare:
- 700 gr högrev
- 500 gr bringa (eller kör bara högrev)
- 6 gula lökar
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vinäger
- 2 dl olja
- Smör
- Tryffelsalt eller tryffelolja för smaksättning
- 2 silverlökar
- Valfri mängd isbergssallad
- Smörgåsgurka eller liknande
- 8 skivor cheddarost
- 8 briochebröd eller potato buns
- 16 skivor bacon
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
1. Skiva löken och stek tillsammans med rikligt med smör på medelvärme i 20 minuter. Addera en nypa salt och en nypa socker (eller honung) och fortsätt stek tills gyllene. Spara till senare.
2. Gör din egen majonnäs eller köp en kvalitativ färdig i butik. Tillsätt tryffelsalt eller tryffelolja i majonnäsen och smaka av tills du är nöjd.
3. Hacka och skär upp sallad och silverlök.
4. Grilla dina hamburgare och bestäm själv vilken stekgrad de ska få och glöm inte att lägga på osten så den får smälta. Grilla bröden hastigt.