
Spicy Bao!
Bao med långbakad fläsksida, kimchi, picklad gurka, vårlök och koriander! En härligt spicy maträtt som passar utmärkt till ett svalt elegant rött vin! Tips när du grillar eller steker fläsk överlag är att marinera köttet i oyster sauce och en massa svartpeppar. Det blir vansinnigt gott!
Det här behöver du:
- 600-800 gr fläskkarré
- 2 dl oyster sauce
- Mängder med svartpeppar
- 3 msk japansk soja
- 12 Bao-bröd (finns frysta i asiatiska butiker)
- 1 burk kimchi (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
- 12 grova skivor gurka
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 knippe sticklök
- 1 kruka koriander
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Lägg köttet i en ugnssäker form och addera oyster sauce, svartpeppar och soja. Täck med folie och baka på 90–100°C över natten. Låt svalna helt och hållet. Skär i rejäla bitar och innan servering marinerar du med ytterligare oyster sauce och svartpeppar och bakar i ugnen i 10 minuter på 200°C.
- När det kommer till brödet och kimchin, gör det från grunden eller köp i din lokala butik. Det finns dock gott om bra recept om du googlar.
- Skala och skär gurkan i bitar. Pickla bitarna i en 1-2-2-lag (ättika, socker, vatten) i minst 20 minuter.
- Ånga brödet och hacka vårlök.
Sätt samman din alldeles egna bao och hugg in. Gör fler än vad du tror behövs då detta är en farligt god maträtt!
Smaklig spis