Steak frites med tomat- och rödlökssallad

En klassisk Steak frites!

För 4 personer behöver du:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Ta fram köttet ca 1 timme innan stekning. Torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp smör och olja på hög värme i en grill- eller stekpanna. Stek köttet några minuter på varje sida, beroende på tjocklek. (För medium – beräkna ca 2-3 minuter per sida för en biff som är ca 2 cm tjock.)
  2. Gör i ordning tomatsalladen genom att skära tomaterna i klyftor och skär löken i tunna skivor. Rör ihop olivolja, vinäger, dijonsenap och socker. Blanda tomaterna med dressingen, gräslök och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. För att göra såsen häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
  4. Värm pommes frittes i ugnen

Servera biffarna med pommes frites, tomatsallad och béarnaisesås. Riv parmesan över pommes fritten.