
En klassisk Steak frites!
Kött, pommes, en god sallad och en klick god bearnaisesås! Det är inte mycket som slår det när det vankas söndagsmiddag!
För 4 personer behöver du:
- 4 st skivor oxfilé eller ditt favoritkött
- 450 gramkörsbärstomater
- 1/2 rödlök
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 msk finhackad gräslök
- 2-3 msk olivolja
- 1 dl majonnäs
- 1 nypa cayennepeppar
- Vitvinsvinäger och salt att smaka upp med
- Neutral olja (raps eller majsolja)
- Ca 2 dl grovt riven parmesan
- 1 kruka dragon
- 150 g Smör
- 3 äggulor
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk Riven eller finhackad gul lök
- 2 msk Salt
- 1/2 msk Nymald vitpeppar
- 2 msk Finhackad färsk persilja
- 2 msk Finhackad färsk persilja
- Pommes frites
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Ta fram köttet ca 1 timme innan stekning. Torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp smör och olja på hög värme i en grill- eller stekpanna. Stek köttet några minuter på varje sida, beroende på tjocklek. (För medium – beräkna ca 2-3 minuter per sida för en biff som är ca 2 cm tjock.)
- Gör i ordning tomatsalladen genom att skära tomaterna i klyftor och skär löken i tunna skivor. Rör ihop olivolja, vinäger, dijonsenap och socker. Blanda tomaterna med dressingen, gräslök och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- För att göra såsen häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
- Värm pommes frittes i ugnen
Servera biffarna med pommes frites, tomatsallad och béarnaisesås. Riv parmesan över pommes fritten.