
Stekt pilgrimsmussla med brynt smörkräm, krutongsmulor med dill och vitlök, citronpicklad fänkål och körvel!
Det må låta som en avancerad maträtt men trots det är den otroligt enkel att göra. Bara att testa och njuta!
Så här gör du:
1. Bryn smöret och häll av merparten förutom det brynta i botten av kastrullen. Addera
vispgrädden och låt det koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och knäck i ett helt ägg.
Mixa med en stavmixer och häll försiktigt i neutral olja tills du uppnått en tjock och silkeslen
textur på krämen. Salta och kläm i lite citronsaft och rivet citronskal.
2. Kläm ur resten av citronsaften och lägg i tunt hyvlad fänkål och låt stå i 20–30 minuter.
3. Mixa brödet till smulor och lägg de i en panna med rikligt med smör. Stek tills gyllene och
pressa i en klyfta vitlök och finhackad dill. Stek i ytterligare 5 minuter och häll av allt på papper
där det får torka.
4. Stek musslorna i olja på hög värme och addera en klick smör. 1–3 minuter på varje sida
beroende på hur varm plattan är sam hur välstekt du gillar dina pilgrimsmusslor.
Lägg upp allt i ett tomt musselskal eller på en tallrik och toppa med lite färsk körvel. Servera till en
flaska bubbel och den festliga förrätten är ett faktum!
Smaklig spis.