Supersmarrig pasta med salsiccia, körsbärstomat, chili, mozzarella, parmesan och massor av goda grejer.

När jag gör pastasås har jag några olika baser jag utgår ifrån. Denna är en av mina favoriter och går att variera i oändlighet. Basen består av olivolja, lök, vitlök, chili selleri, vitt vin och tomat! Oerhört smakrik bas som du kan addera vad du vill till sen. I denna variant blir det kött men du kan likaväl köra jätteräkor, tonfisk eller bara äta den som den är utan protein. Prova och jag lovar att du har en ny favoritpasta som kommer gå varm där hemma.

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Ta bort skinnet från den färska salsiccian och nyp av små bitar av korven som du formar till bollar. Stek bollarna i olja tills de får färg och ta sedan upp dem ur pannan och spara till servering. 

2. Skala och hacka gul lök, chili, selleri och vitlök. Lägg allt i samma panna som du stekte korven i och addera lite olivolja. Svetta på medelvärme några minuter men se till så det inte blir bränt. 

3. Addera en rejäl skvätt vitt vin till pannan och låt vinet reducera några minuter så alkoholen försvinner. Lägg i tomaterna som du skurit i klyftor och låt puttra på svag värme tills tomaterna faller sönder och blandas med såsen. 

4. Addera lite olivolja till såsen för att få den lite tjockare. Smaka av med salt och en skvätt citron juice. 

Innan servering rör du ner några nävar bladspenat, korvbollarna, pastan och mozzarellan som du rivit i bitar. Låt allt blandas runt och lägg upp på tallriken. Toppa med parmesan och persilja.

Testa och jag lovar att det kommer bli en stående pasta på menyn!

Lycka till och smaklig spis!