
Tonkatsu - japansk schnitzel med krispig kålsallad
Receptet är för fyra personer
- 4 skivor skinkinnanlår, à 150 gr
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade (stora)
- 3 dl pankoströbröd
- Salt
- 0,5 spetskål
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk risvinäger
- 1 dl ketchup
- 2,5 msk worcestersås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- neutral rapsolja, till stekning
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
- Banka ut skivorna med skinkinnanlår till tunna skivor, ca 5 mm. Salta och vänd dem i mjöl, sen ägg och till sist pankoströbröd. Låt gärna ligga på ett galler några minuter efter att du har panerat dem.
- Blanda ketchup, Worcestershiresås, soja och honung, smaka av och ställ åt sidan.
- Hyvla kålen tunt med till exempel en osthyvel. Lägg i kallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och varför inte lite ris om du vill göra rätten mer matig!