
Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja
Så här gör du:
- Koka rödbetorna mjuka. Kyl ner i kallt vatten och dra av skalet med handen.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Krama vätskan ur kaprisen och tärna den kokta rödbetan.
- Häll lite olja i stekpannan och stek persiljan tills den fått färg. Låt den rinna av på papper. Tillsätt kapris och rödbeta och stek i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör (ca 100gr) och låt den smälta ner och bli lite nötig i färgen.
- Salta torskens båda sidor och vänd i mjöl på båda sidor. Stek torsken med skinnsidan nedåt i olja och en rejäl klick smör på hög värme. Ös fisken med smöret i pannan under tiden tills den nästan faller sönder.
Lägg fisken på ett fat och toppa med rödbetor, kapris, persilja och smör.