Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja

Det här behöver du för 4 personer:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Kyl ner i kallt vatten och dra av skalet med handen.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Krama vätskan ur kaprisen och tärna den kokta rödbetan.
  4. Häll lite olja i stekpannan och stek persiljan tills den fått färg. Låt den rinna av på papper. Tillsätt kapris och rödbeta och stek i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör (ca 100gr) och låt den smälta ner och bli lite nötig i färgen.
  5. Salta torskens båda sidor och vänd i mjöl på båda sidor. Stek torsken med skinnsidan nedåt  i olja och en rejäl klick smör på hög värme. Ös fisken med smöret i pannan under tiden tills den nästan faller sönder.

Lägg fisken på ett fat och toppa med rödbetor, kapris, persilja och smör.