
Tortellini bolognese
Det här behöver du för 4-6 personer:
- 2-4 förpackningar färsk tortellini
- 500 gr köttfärs av nöt
- 500 gr färsk salsiccia (färdig färs eller färska korvar)
- 2 stjälkar selleri
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 medelstora lökar
- 1 kruka rosmarin
- 1 kruka basilika
- 2 dl rödvin
- 1,5 dl grädde
- 2 burkar konserverade körsbärstomater
- 2 dl köttbuljong (på tärning)
- Parmesan till servering
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
1. Stek salsiccia-färsen (om korv så dra av skinnet innan du steker färsen) med lite olja i en stekpanna. När salsiccian börjar få lite färg tillsätter du köttfärsen och steker den tills den får färg. Tillsätt hackad lök, vitlök och selleri och låt det svetta några minuter. Lägg allt i en större kastrull.
2. Tillsätt rödvin och låt det koka i 5 min. Tillsätt körsbärstomaterna, köttbuljong och grädde. Låt puttra så länge du orkar, minst 1h skulle jag säga eller tills såsen fått bra konsistens.
3. Hacka örterna och blanda ner i köttfärssåsen. Smaka upp salt och svartpeppar och låt det puttra i 10 min till.