Klassiska sommarsmaker!

Ugnsbakat torskrygg med krossad färskpotatis, räkor, citronsyrad fänkål, dill, pepparrot, rostade hasselnötter och rikligt med brynt smör! En fantastisk god maträtt och en utmärkt sommarmåltid.

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Skär upp torsken i bitar i önskad storlek och stoppa ner dem i saltat vatten i 30 minuter. Använd den mängd salt du anser att fisken behöver.

2. Koka potatisen med en rejäl nypa salt och rikligt med dill.

3. Skär fänkålen tunt och addera citronsaft, citronskal och en liten nypa socker.

4. Skala räkorna, hacka dill och hasselnötter.

5. Torka torsken med papper och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt. Addera olivolja och ställ in i ugnen på 100°C till dess att fisken har en innertemperatur på 45°C.

6. Blanda fänkålen med räkorna och dill.

7. Bryn mängder med smör!

Sätt ihop maträtten med de krossade potatisarna i botten följt av torsken, fänkåls- och räksallad, riven pepparrot och toppa det hela med brynt smör! Underbart gott!

Smaklig spis!