het pappardelle

Underbart god och het pappardelle!

För er som inte testat Nduja så har ni har verkligen missat något. En het, bredbar korv med mycket chili och smak. När man steker den i pannan smälter den och ger tomatsåsen en fantastisk fin hetta och karaktär. Kombinationen av den heta korven, mild och gräddig stracciatella, de söta fikonen och örtiga brödsmulorna är underbar smakkombination!

Ingredienser:

  • 400 gr pappardellepasta
  • 2 burkar San Marzano tomater på burk eller liknande.
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälkselleri
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Ca 50–80 gr Nduja (om du inte hittar detta i butik så går det också bra med färsk salsiccia som du tar bort skinnet på)
  • Ca 100 gr stracciatella eller 2 st buffelmozzarella
  • 4 st skivor toast
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka persilja
  • 2 st färska fikon
  • Smör att steka i

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Lägg en stor klick nduja i en stekpanna och låt steka i några minuter. Addera hackad lök, vitlök och selleri och stek i ytterligare några minuter. Häll i vitt vin, vatten och San Marzanotomater. Låt sjuda i 20–30 minuter. Addera de färska örterna.

2. Mixa toasten till smulor och stek i rikligt med smör tills gyllene. När 3 minuter återstår så
adderar du hackad persilja och salt.

Koka valfri pasta, i detta fall pappardelle, häll av och blanda ner i såsen. Toppa med färska fikon, stracciatella (eller buffelmozzarella), brödsmulor och det sista av örterna. Helt underbart!

Smaklig spis