Världens snabbaste pizza

Världens snabbaste pizza!

Libapizza bianco med creme fraiche, prästost, karamelliserad lök, rosmarin och chevre toppat med pancetta och krispig sparris. När du är i tidsnöd så är detta det perfekta sättet att stilla ditt pizzabegär! Den här maträtten behöver inga egentliga mått utan du toppar med det du gillar och i den mängden du önskar.

Ingredienser:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

  1. Skiva löken och stek tillsammans med rikligt med smör på medelvärme i 20 minuter. Addera en nypa salt och en nypa socker (eller honung) och fortsätt stek tills gyllene. Tänk 2 gula lökar till en pizza då det inte blir mycket kvar efter att den karamelliserat klart.
  2. Hyvla sparrisen med en potatisskalare och lägg i iskallt  vatten (gärna med iskuber) tillsammans med en skvätt citron och spara till senare.
  3. Rulla ut libabrödet på ett bakplåtspapper och ugnsplåt och lägg på allt förutom sparris och pancetta. Baka på 220°C i några minuter högt i ugnen tills pizzan fått en fin färg. Ta ut den och toppa med pancetta och sparris. Slicea upp den och hugg in!

Smaklig spis