
Spagetti Bolognese med buffelmozzarella, parmesan och färska örter!
Underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack vare en stadig bit buffelmozzarella.
Ingredienser: till 4 personer
- 800 gr nötfärs
- 2 msk olja
- 25 gr smör
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rött vin
- 1 stor morot
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlökar
- 2 stjälkar selleri
- 1 msk av vardera torkade örter (rosmarin, timjan, basilika)
- 2 burkar krossade tomater
- 3 lagerblad
- 2 msk japansk soja
- 1 msk balsamvinäger
- 2 dl köttbuljong
- 1-2 tskSocker
- Salt efter eget tycke
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk persilja
- 2 buffelmozzarella
- 2 dl riven parmesan
Beställ vinet till maten här:
Så här gör du:
1. Börja med att steka köttfärsen i olja och smör i en panna. När köttet är genomstekt
adderar du tomatpuré och låter allt steka tillsammans i några minuter innan du häller i
rött vin. Låt sjuda i några minuter innan du häller över ingredienserna i en större
gjutjärnsgryta eller liknande.
2. I stekpannan lägger du en klick smör och låter tärnade morötter, hackad lök, vitlök och
selleri svettas tillsammans med torkade örter på medelvärme i några minuter. Häll över
allt det gröna i gjutjärnsgrytan och deglasera stekpannan med lite rött vin för att ta tillvara
på alla goda smaker.
3. Häll i krossade tomater, lagerblad, japansk soja och köttbuljong och låt sjuda så länge
som möjligt. Smaka av med en nypa socker, lite balsamvinäger och salt. Viktigast av allt
är att du smakar av relativt ofta för att känna förvandlingen, det ger dig kontroll över sälta,
syra och sötma längs med resan mot en perfekt Bolognese.
Innan servering adderar du färsk basilika och persilja. Toppa med buffelmozzarella, parmesan
och basilika. Vansinnigt gott!
Smaklig spis