Puffade gyoza-kex med sojamarinerad lax, forellrom, sesammajonnäs, gurka, vårlök, chili, rädisa och koriander.

Tveklöst delikat och väldigt enkelt att göra! En perfekt start på middagen och de passar även på buffén då gyoza-kexen håller sig krispiga länge.

Ingredienser till 6 st serveringar:

Beställ vinet till maten här:

Så här gör du:

1. Fritera gyoza-bladen i en panna med rapsolja i bara några sekunder så att det puffas upp. Lägg dem på hushållspapper för vila.

2. Gör cirka 1 dl vanlig majonnäs med ägg, vinäger, dijonsenap och olja. Addera sesamolja och salt. Smaka av och addera ytterligare sesamolja och salt om det behövs.

3. Skär och hacka gurka, chili, rädisa och vårlök.

4. Skär laxen i kuber och addera japansk soja (typ Kikkoman). Rör runt och var redo att servera ganska omgående.

Lägg det puffade gyoza-kexet på en tallrik och addera alla ingredienser. Toppa med forellrom och koriander. Underbart gott!

Smaklig spis.