
Det perfekta lammet till Rioja!
Lammfilé med rostad spetskål, hemgjord rödvinsås och riven tryffelmanchego. Lika gott som enkelt!
Så här gör du:
1. Hacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med en klick smör. Svetta löken på medelvärme i några minuter. Addera rödvinet och några kvistar timjan. I med köttbuljongen och låt koka tills cirka 1,5 dl vätska återstår. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Addera en liten klick smör och rör tills den löst sig. Smaka av med salt.
2. Skär spetskålen i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen på 160°C i cirka 30 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men kålen ska ha fått ordentligt med färg innan det är dags att ta ut den.
3. Gör en majonnäs med äggula, vitvinsvinäger, dijon och olja. När du har din majonnäs mixar du i lite riven tryffelmanchego och smakar av med salt.
4. Stek lammet i panna med smör och olja till en innertemperatur på 55°C.
Lägg upp spetskålen, rödvinsåsen och lammet på en tallrik. Klicka på majonnäsen på spetskålen och glöm inte att riva över rikligt med tryffelmanchego och strössla över lite krossade hasselnötter. Garnera köttet med en timjankvist.
Smaklig spis!